Welkom!
Welkom op de pagina van groep 7. Hier kunt u alles lezen en bekijken over het reilen en zeilen in groep 7 dit schooljaar. Wij wensen u veel lees plezier. Kijkt u ook eens bij foto's voor alle kiekjes van onze activiteiten.
Groetjes,
groep 7 en juf Sanne

Topo
Voor topografie kun je oefenen op onderstaande pagina.

Sinterklaasfeest
Sinterklaas heeft ook weer een bezoek op De Akker gebracht! Wat een gezellige dag was het weer. In groep 7 waren er weer prachtige surprises en mooie gedichten gemaakt. Wat waren het er veeeeel wel 29!! Toen de Sint en zijn pieten even in de klas waren hebben we het reactiespel gespeeld. Dat ging de pieten nog goed af! Na dat we even heerlijk buiten hebben kunnen rennen zijn we daarna heerlijk gaan high teaen. Dat was super lekker! De dag hebben we afgesloten met ons klassencadeau de dvd The boss baby. Een geslaagde dag in groep 7! De foto's staan in het fotoalbum.

IPC - De wijde wereld

Maandag 30 oktober zijn we begonnen met ons nieuwe thema van IPC. De wijde wereld. We zijn als startpunt gestart met een handelsspel en hebben inmiddels onze eerste aardrijkskunde les gehad. In deze eerste les gingen de kinderen ontdekken waar producten die ze thuis en op school hadden gevonden vandaan komen. Waar is het product gekocht? Waar is het product gemaakt? Waar ligt dit land op de wereldkaart? De kinderen ontdekten op deze manier met welke werelddelen en landen Nederland veel handel drijft en waarom. Er staan nog vele leuke activiteiten gepland dit thema. Met de geschiedenislessen brengen we een bezoek aan Zutphen waar we met een gids op pad gaan om van alles te leren over handel in de geschiedenis en de Hanze. Dit thema werken we uiteindelijk naar een goede doelen markt toe op vrijdag 15 december. De leerlingen verkopen dan eigen gemaakte producten en het opgehaalde geld gaat naar een door de leerlingen gekozen doel.

Chr. Basisschool De Akker - Admiraal Helfrichlaan 13e - 6952 GA Dieren - Tel: 0313-415253