Sinterklaasviering, december 2017.

Dinsdag morgen 5 december, eindelijk is het zo ver! Sinterklaasviering op school en best spannend want we hebben voor het eerst surprises gemaakt voor elkaar. Voor half negen komt iedereen eerst zijn of haar surprises de klas in brengen en dan gaan we met z'n allen naar het voorplein om Sinterklaas welkom te heten op de Akker. Het is dit jaar wel heel vreemd allemaal, Sinterklaas is al op school! Hij heeft op school geslapen maar heeft zich verslapen, gelukkig wordt hij door de kinderen wel wakker gezongen. De Pieten zijn ook helemaal in de war want zij zijn Sinterklaas kwijt. Eén Piet heeft daarom op het dak van de kleuterberging gekampeerd zodat hij Sinterklaas zou treffen op school. De andere 2 Pieten komen gelukkig zelf op de fiets naar school. Nu iedereen er is, kan het feest beginnen.

We gaan naar de klas waar we nog even oefenen met het lied dat we hebben ingestudeerd voor Sinterklaas. Daarna beginnen we met het uitpakken van de surprises en het lezen van de gedichten. Wat een mooie surprises en leuke gedichten zijn er gemaakt! Er zijn flink wat voetballen, 2 voetbaltrofee 's, een Vitesse stadion, een tennisbaan, een zwembad, een turnzaal, een Nintendo, een laptop en een I-Pad. Ook is er een haai, een paard, een muziekdoos, een sierradendoos en een potlood. Verder nog een zwarte Piet, een fornuis, een kampeerplaats, een encyclopedie en een hamer. En dan ben ik er vast nog wel een paar vergeten, het is gewoon teveel om op te noemen.

Aan het einde van de ochtend komt Sinterklaas nog even op bezoek in onze groep. We laten Sint en zijn Pieten genieten van ons ingestudeerde lied "Oooooh Sinterklaas!" Van Sint krijgen we prachtig nieuw speelgoed voor buiten, een hoepel, een diabolo en een elastiek. Heel erg bedankt Sint, hier gaan we goed gebruik van maken in onze pauzes! Verder is er voor alle kinderen een zakje met lekkers. 's Middags genieten we van een heerlijke Sinterklaas lunch voor ons klaargemaakt door de mensen van de ORAS. En dan is er ook tijd voor een leuke film, we kijken samen naar Sjakie en de Chocoladefabriek.
Alles bij elkaar hebben we een heel gezellige dag gehad en we hopen dat iedereen thuis ook heeft genoten van Pakjesavond!

Tot volgend jaar Sint en Pieten!

P.S.: Kijk ook nog even bij de foto's voor wat leuke plaatjes van deze dag.

Welkom op onze groepspagina, oktober 2017

Fijn dat u er bent.

De vakantie is weer voorbij en we zijn nu alweer een aantal weken aan het werk. Veel kinderen vonden het best spannend om na zo’n lange tijd geen school te starten in een nieuwe klas met andere juffen en een nieuwe zitplaats. We maakten kennis met elkaar en vertelden elkaar wat we dit jaar denken te gaan doen. Ook stelden we met elkaar regels voor de klas op.
Samen beleefden we de kanjerweek. In deze week kwamen veel onderwerpen van de kanjertraining aan bod(o.a. de smiley poster, het werken met de petten, de pestposter, motor en benzinepomp en hoe gaan we om met conflicten).
De sociaal emotionele ontwikkeling begeleiden en volgen we via de kanjertraining. Wekelijks besteden we hier de nodige aandacht aan. Fijn ook dat veel ouders zich opgaven voor het omkeergesprek. Een mooie gelegenheid voor ons om uw kind beter te begrijpen.

Ook genoten we van een mooi schoolreisje naar de Spelerij. De voorstelling was prachtig en de zelfgebakken broodjes smaakten prima. Verschillende kinderen hielden het niet droog bij de bootjes. En ja zo,n dagje heerlijk vrij spelen dat gaat er wel in.

Kort geleden kwam u een kijkje nemen in de klas terwijl uw kind uitleg gaf over het werk op zijn of haar tafel.
Veel nieuwe ouders dit jaar maar ook ouders die we in andere groepen al ontmoetten.

We zijn druk met rekenen: o.a. erbij en eraf tot 100, de positie van de getallen op de getallenlijn tot en met 1000, de tafels van 6,7 en 8, de centimeter, de meter, de kilometer en dan de digitale tijd. Dat laatste valt voor veel kinderen niet mee. Het zou fijn zijn als u ook thuis regelmatig eens vraagt om een tijdstip digitaal te benoemen. Met spelling oefenen we momenteel de afspraak molen. Maar dat ziet u als ze met de oefen stencils thuis komen.
We zijn al even met het eerste I P C onderwerp van dit schooljaar bezig. Professor Pienter bracht ons in de stemming.
Het thema van I P C is: hoe leren wij? We onderzoeken hoe ons brein werkt. We maakten o.a. een brilletje om 3 D een filmfragment te kunnen bekijken. Daarbij zijn kennis en vaardigheden nodig om tot begrip te komen. Ook maakten de kinderen een plattegrond van een hindernisbaan die later in de gymzaal werd opgezet.

En dan nu de kinderboekenweek. Lekker griezelen.

Met vrijdag a.s. een boekenmarkt. De kinderen hebben er zin in.

Groetjes van alle kanjers in groep 5

Chr. Basisschool De Akker - Admiraal Helfrichlaan 13e - 6952 GA Dieren - Tel: 0313-415253