April 2018

Buiten is het heerlijk weer en al echt lente! we zijn dan ook heerlijk aan het werk over "Bloemen en Planten"
Vorige week hebben we het Paasfeest gevierd en dat was HEERlijk! "Weet je dat de lente komt"' zongen de kleuters en  " Weet je ook dat Jezus leeft". We kregen een heerlijke paaslunch die de ORAS had geregeld en daarna hadden we lekker een lang weekeind.

We hebben een bezoekje gebracht aan de bloemenwinkel aan de Rontgenlaan en dat was heel leerzaam. We mochten daar allemaal een bloemstukje maken en de kinderen waren daar terecht heel trots op. In de gang, onder de trap hebben we een echte bloemenwinkel na gebouwd.

Op school zijn we van alles aan het leren over bloemen en planten en hoe ze groeien, hoe een tuin er uit ziet, wat je allemaal nodig hebt. Ook hebben we echte kikkervisjes in de klas. U moet maar eens komen kijken...

Inmiddels hebben we Ties, Vaijen en Bente erbij, heel gezellig! Welkom lieve kinderen. Ook is juf Lisanne elke maandag en dinsdag in onze groep om stage te lopen.

Lieve lentegroeten van de kleuters van groep 1/2B en de juffen.Januari 2018

Na een heerlijke Kerstviering, met een musical in de kerk, en een eindeloze vakantie zijn we nu weer in het nieuwe jaar beland. Het sinterklaasfeest is al helemaal lang geleden! Vorige week hebben we nog wat nagepraat en gewerkt over vuurwerk en oliebollen maar nu zijn de kinderen al weer vrolijk over de winter aan het werk en het thema van IPC: "Brr... wat is het koud"  gaat morgen van start met warme chocomelk met slagroom en een ijsje. Daar hebben we zin in!
 Ook hebben we inmiddels Thirza , Ashley en Elize bij ons in de klas. Hele gezellige meiden die er heel goed bij passen. Lisa wordt ook al bijna 4 en is aan het wennen. Welkom, lieve meiden!

Ook hebben we van juf Sanne een heel leuk lied geleerd over de winter: https://www.youtube.com/watch?v=4yoGLd7B-M0
Moet je maar eens luisteren...


Morgen, 18 januari, gaan we starten met "het 100 dagen project''. Een leuke manier om met kleuters het getal 100 te leren. 100 is heeeel veel natuurlijk! Hoe gaan we dat doen? We hebben 3 potten op de kast staan: één met 100 rietjes erin (dat is de voorraad), één waar de getelde rietjes in komen en één waar de tientallen in komen. Elke schooldag komt er een rietje bij in de pot. Als er tien in staan doen we er een elastiekje om heen en zetten we ze in de derde pot. Zo tellen we tot 100 dagen! Weet je wanneer de 100ste schooldag is? De laatste vrijdag voor de vakantie! Vanaf morgen moeten we dus nog 100 dagen naar school tot de zomervakantie. Op die 100ste dag vieren we het 100 dagen feestje!! Jullie horen er vast nog wel meer van.

​            
                                                               


November 2017

Hier zijn we weer en het is al weer november! Wij hebben natuurlijk niet stil gezeten! Er wordt heel hard gewerkt en we leren elke dag allerlei dingen over de wereld, ons zelf en over het leven. De kinderen van groep 1/2B zijn erg slim.
Inmiddels hebben we Mathijs Jansen erbij gekregen in onze groep en een Mathijs hadden we nog niet dus hij past er heel goed bij! Welkom Mathijs.

IPC
Inmiddels zijn we al begonnen met het 2de thema van IPC. Het eerste thema was "FAMILIE EN VRIENDEN".  Allemaal foto's van onze familie en onze gezinnen hingen in de klas. Daar is natuurlijk heel veel over te leren. 
Nu zijn we bezig met het thema "PATRONEN". Ook super leuk!! Patronen zie je namelijk overal. Kom maar eens in onze klas kijken...
0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Ook zijn we heel fijn met allerlei rollen behang en behangboeken verwend door "Het verfhuis Dieren". Dank je wel, Martijn!! 

Stagejuf
maandag 13 november krijgen we een stagejuf in onze klas. Juf Sanne, ze zal zichzelf nog wel even voorstellen. Ze was al even bij ons in de klas dus we weten hoe ze eruit ziet. Gezellig, een juf erbij en ook heel fijn om een paar extra handen in de klas te hebben.

Lieve groeten van de kinderen en juffen van groep 1/2b

September 2017

We hebben een goede start gemaakt in dit nieuwe schooljaar.
Wij zijn begonnen met 19 bekende gezichten. Er zitten 12 kinderen in groep 2 en 7 kinderen in groep 1. Fatma en Sophie zijn na de zomervakantie gestart met inlopen in onze klas. Zij waren allebei al 4 geworden tijdens de zomervakantie en vanaf maandag 11 september beginnen zij 'echt'. Welkom in onze klas!

In de week van 4 t/m 8 september hebben wij onze Kanjerweek gehad. Tijdens deze week staan wij extra stil bij de Kanjertraining die bij ons op school gegeven wordt. Zo hebben wij allerlei samenwerkingsspelletjes gespeeld, overeenkomsten en verschillen bij elkaar gezocht, we hebben geleerd dat er 4 kleuren petten zijn, dat er 5 figuurtjes steeds weer terug komen tijdens de Kanjerlessen en tijdens onze Kanjerverhalen, wat complimentjes zijn en aan het einde van de week hebben wij ook samen onze klassenregels opgesteld en heeft iedereen zijn of haar naam erbij gezet.
Het was een week waarin wij elkaar nog beter hebben leren kennen en waarbij een goede sfeer hing in onze klas. Afbeeldingsresultaat voor kanjertraining

Juni 20127
Ooo wat gaat de tijd toch snel! Nog maar een week of 5 dan is het jaar alweer om! Inmiddels hebben we er een Jason, Karlijn, Floor en Esmée bij in onze groep! heel gezellig want die hadden we nog niet. Ze worden lief opgevangen door de andere kinderen. Jelte is ook aan het inlopen en in juli wordt hij 4 en hoort hij er ook bij. Welkom lieve kinderen!

We zijn heel druk geweest met IPC.  "Aan tafel" en "het poppentheater" waren een groot succes! iedereen moest er aan wennen maar het is een geweldige manier van leren. De vaders en moeders hebben kunnen meegenieten tijdens de afsluiting.

Ook was het Paasfeest, Hemelvaart en Pinksteren en de verhalen hebben we allemaal gehoord uit de Bijbel.
Nu zijn we (in verband met Vaderdag) het "onze Vader" aan het leren. Het gebed dat de Here Jezus ons leerde. We kunnen het al aardig goed zingen.
https://www.youtube.com/watch?v=P9DVDa5s21o hier kunt je het lied horen op youtube.

Volgende week gaan we de Juffendag vieren en gaan we naar een echt kasteel. We hebben er allemaal heel veel zin in!

Februari 2017.
Op dit moment hebben we heerlijk een weekje vakantie.
We hebben de afgelopen tijd heel hard gewerkt over "het verkeer". De kinderen wisten hier al heel veel van maar er was ook nog genoeg te leren. Michiel, de vader van Melle heeft ons geleerd hoe je een lekke fietsband moet plakken.
Ook hadden we een echte fietsenmakerswerkplaats onder de trap waar de les van Michiel in praktijk werd gebracht. De woorden "spaken", "ventiel", de letter F van fietspomp en frame kwamen aan de orde.

De vader van Pelle kwam vertellen over zijn rijschool en hoe je je rijbewijs kunt halen, hoe oud je dan moet zijn en ook mochten we een kijkje in zijn lesauto nemen. Heel erg leuk! Dank je wel voor deze info, vaders!
Na de vakantie gaan we met het thema "aan tafel" beginnen en dat begin is heeeeel bijzonder en lekker. Daar lusten... eh, horen jullie vast nog meer van...

De nationale voorleesdagen:
Van 18 januari tot 28 januari hebben wij dit schooljaar meegedaan aan de Nationale voorleesdagen. We hebben veel boeken gelezen en het boek over de Kleine walvis stond centraal. 
Dit kwam ook weer mooi terug bij het thema 'water/sneeuw' waar wij tegelijkertijd aan hebben gewerkt. 

Voorlezen op school doen de juffen natuurlijk heel veel, maar voorlezen door je eigen moeder of oma op school is wel heel bijzonder. Nou op dinsdag 31 januari was het dan zover. Er kwamen heel veel mama's en oma's bij ons voorlezen. Wij hebben in kleine groepjes geluisterd naar de mooie verhalen. 

Ook kwam er 'oma Sonja' van de Dierense speeltuin bij ons voorlezen. Dit was natuurlijk ook hartstikke leuk, want iedereen komt wel eens in de speeltuin en nu kwam zij bij ons in de klas.  We hebben genoten van alle leuke verhalen!

Januari 2017

We zijn alweer een eindje in het nieuwe jaar! 
Het Kerstfeest en het vuurwerk hebben we gehad. Daniël is bij ons in de klas gekomen. Heel gezellig!
Nu is er sneeuw gevallen en we werken over "Water". Geweldig, deze 2 thema's samen. Als je een bak ijsbrokken van buiten in de klas zet... Tja wat gebeurt er dan? Het smelt!
En vraag maar eens aan één van onze kleuters welke rivier er langs Dieren stroomt... 
Er komt van alles aan de orde. We houden jullie op de hoogte.

Ook heel gezellig dat Fleur en Guus bij ons in de klas komen, een Fleur en een Guus hadden we nog niet! Ze passen erbij. Welkom!

Sinterklaas:
Ook kwam natuurlijk Sinterklaas aan op zondag 13 november in Dieren, wij mochten vooraan staan en dit was erg leuk. Daarna werkten wij in de klas ook over Sinterklaas.
Zo hebben wij bekeken wanneer een bootje ging zinken, want in het Sinterklaasjournaal had Hebbespiet veel te veel bakspullen meegenomen en lag de boot veel te diep in het water. 
Ook mochten wij pepernoten bakken, en 2 lieve moeders uit groep 1/2a wouden deze voor ons bij de Emte afbakken en inpakken. We hebben er een gezellig uitje van gemaakt en zijn deze met zijn allen op gaan halen. We hebben even een kijkje genomen in de supermarkt en de pepernoten waren erg leuk ingepakt en ze waren heerlijk! 
Toen kwamen op donderdag 1 december nog 2 voorleespieten langs. Zij hebben ons voorgelezen en maakten leuke grapjes. 

Op vrijdag 2 december was het dan zover.... Sinterklaas kwam samen met 2 pieten bij ons op school. Ze kwamen bij ons in de klas en iedereen mocht even bij Sinterklaas komen zitten. Ook hebben we gedanst met de pieten en leuke liedjes gezongen. 
Toen wij later in het speellokaal de pietengym aan het doen waren, kwamen de pieten zelfs nog even met ons meedoen. 
Het was een hartstikke gezellig Sinterklaasfeest, Sint tot volgend jaar! 

Halviering:
Op vrijdag 11 november was het dan zover, we hadden onze halviering. We hebben de ouders allerlei liedjes, versjes en dansjes laten zien.
Ook zitten wij momenteel met 23 kinderen in de klas, maar het is juist zo mooi dat iedereen kan zijn hoe hij/zij is en iedereen dus anders is. Daar zijn we onze halviering dan ook mee gestart. 
Vervolgens hadden wij een versje, liedje en dansje over dieren. Dit omdat wij aan het begin van dit schooljaar op schoolreisje zijn geweest naar de dierentuin. Daar hadden wij zelfs een Engels liedje over 5 aapjes bij. Dit jaar leren we namelijk al vanaf groep 1 Engels. 
Ook is het natuurlijk herfst en daarom hadden wij hier nog een erg leuk verhaaltje met 'Jip en Janneke' over. 

Oktober 2016

En dan is de herfstvakantie ook al weer voorbij! Wat gaat de tijd toch snel.
Voor de vakantie hebben we heel hard gewerkt: over Opa's en Oma's en veel gelezen in allerlei boeken.  
 
Er hebben een paar Opa's en Oma's voorgelezen en wat kunnen zij dat goed, zeg!
Ook hebben we een bezoekje gebracht aan Beverode, het huis aan de overkant waar heel veel Opa's en Oma's wonen.
We hebben daar gezongen en een toneelstukje gedaan. De oude mensen vonden het heel mooi!
We hebben afscheid genomen van Lianne. Veel plezier op je nieuwe school Lianne, we zullen je missen. 
Fiene is er bij gekomen: Welkom Fiene!
Nu is het thema natuurlijk "HERFST!" 

De herfst is begonnen en wat is het leuk! Als eerste hebben we een boswandeling gemaakt om eens goed te kijken wat er nou allemaal veranderd tijdens de herfst. We hebben Pompom gezellig meegenomen om samen met ons op pad te gaan. Tijdens de wandeling hebben we allemaal dingen verzameld die we gingen gebruiken voor de werkjes. 

Ook hebben we mooie spinnenwebben gemaakt met de Kapla. 

We hebben ook veel plezier gehad tijdens een speurtocht. Op een regenachtige ochtend zijn we, op het schoolplein, opzoek gegaan naar verschillende herfstspulletjes. De kinderen moesten kaboutermutsjes zoeken in de kleur van hun groepje, hierbij moesten de kinderen op zoek  naar de spullen die bij de herfst horen. Elk kaboutermutsje had een opdracht die de groepjes dan moesten uitvoeren. 
Toch altijd weer knap hoe de kinderen, ook op een regenachtige dag, weer leuke spelletjes kunnen bedenken. Er werden van planken hele bruggen gemaakt over de regenplassen. 
Voor de foto's kunt u in het fotoalbum kijken!

Informatieavond
Ook hebben wij uitnodigingen voor de informatieavond van 28 september gemaakt. Dit jaar mogen wij voor het eerst mee naar school op deze avond. Zo kunnen we samen een kijkje in de klas nemen. 
De avond begint om 18 uur en zal tot ongeveer 19 uur duren. 

​Dierentuin
De tweede week zijn wij gestart met het thema 'Dierentuin', want 23 september gaan wij op schoolreisje naar Burger Zoo. We hebben van alles over dieren geleerd en een echte dierentuin gebouwd en een hoek waarin wij dieren moeten verzorgen. Alles wat wij deze weken deden draaide om de dieren en de dierentuin. 

​Welkom

Welkom op de nieuwspagina van groep 1/2 b. Wij zijn dit schooljaar gestart met 19 kinderen die al 'echt' bij ons in de klas zitten. 
We hebben allemaal een fijne vakantie gehad en zijn alweer 3 weekjes naar school geweest. 
Altijd weer fijn om te zien, dat het in het begin weer even spannend is en dat dat gevoel al heel snel weer weg is en het dan lijkt of er geen vakantie geweest is. 
De eerste week hadden wij een kanjerweek, wij hebben samen regeltjes voor onze klas gemaakt en we hebben samen gezorgd voor een fijne start van het nieuwe schooljaar. 
Jasper en Jahmairo kwamen al direct de eerste woensdag bij ons in de klas om te beginnen aan hun wen periode bij ons op school. Het was al direct hartstikke gezellig. 
Ook is Sjors al bij ons in de klas geweest om te wennen, hij komt 19 oktober echt bij ons in de klas. Leuk hoor! 

Groeten van de kinderen van groep 1/2B en de juffen.

Chr. Basisschool De Akker - Admiraal Helfrichlaan 13e - 6952 GA Dieren - Tel: 0313-415253